Over wandelcoaching

Wat is wandelcoaching?

 

Wandelcoaching is niets anders dan coaching in de buitenlucht, in de natuur. Het ontspannende, herstellende effect van de natuur maakt wandelcoaching bijzonder. Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat wandelcoaching effectiever is dan coaching tussen vier muren. De natuur is een krachtig instrument. Het helpt je ontspannen, te herstellen van stress, milder naar jezelf te kijken, steviger in je schoenen te staan, met een open mind naar situaties te kijken en creatiever te denken.

Met wandelcoaching kom je letterlijk en figuurlijk in beweging, samen met je coach. Al wandelend gaat je bloed sneller stromen en de buitenlucht zuivert je hoofd; je voelt de lucht langs je huid, je hoort het fluiten van vogels, je ruikt de geur van bloemen, je ziet het kabbelende water… Je ademhaling wordt vanzelf dieper en rustiger. De natuur nodigt je uit om, al lopend, stil te staan bij jezelf. Hierdoor kun je je gedachten, emoties en gevoelens ordenen en komt er ruimte in je hoofd voor nieuwe inzichten. Natuurelementen in het landschap worden ankerpunten bij belangrijke inzichten of kunnen worden gevonden om inzichten op te roepen. Bovendien kun je in de natuur volledig jezelf zijn!

Als wandelcoach maak ik gebruik van de krachtige eigenschappen van de natuur. De natuur dient namelijk als inspiratiebron én spiegel. Natuurlijk pas ik mijn oefeningen en tempo aan jou aan. Daarbij kijk ik wat jij nodig hebt. Door de vragen die ik je stel en de oefeningen die we doen, kom je steeds dichter bij de kern van je vraag en zie je steeds beter wat je blij maakt en wat je nodig hebt. Iedereen heeft een probleemoplossend vermogen in zich, je moet alleen het juiste pad weten te bewandelen. Want jijzelf bent de deskundige over je eigen leven! Als wandelcoach kan ik jou helpen om het juiste pad te vinden.

Wat gaan we doen?

 

Intakegesprek

Een coachtraject start altijd met een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Tijdens het intakegesprek maken we  kennis met elkaar en bespreken we waar jij tegenaan loopt in werk of je privéleven, wat de impact is van deze situatie op jouw leven en wat jij met het coachtraject wil bereiken.

Bij het basis- en uitgebreide wandelcoachtraject vindt het intakegesprek buiten in de natuur plaats. Het duurt ongeveer een uur, waarbij we starten met een ontspanningsdeel en vervolgens in gesprek gaan. We sluiten af met een kopje koffie of thee. Heb je liever een telefonische intake, dan kan dat natuurlijk ook altijd.

Na het intakegesprek beslis je of je samen met mij een coachtraject wil starten. Kies je voor een wandelcoachtraject dan ontvang je een boekje met pen om tijdens of na de wandelingen belangrijke informatie te kunnen noteren en plannen we de afspraken in.

Wandelcoachtraject

Een wandelcoachtraject omvat drie of vijf wandelingen van 75 tot 90 minuten. Tijdens onze wandelingen ga je onderzoeken waar je precies tegenaan loopt, wat belangrijk voor je is en waar jij naar toe wil. Je gaat zien wat er eigenlijk al goed gaat, hoe je dat bereikt hebt en welke stappen je nog kunt zetten. Vanuit deze ontspannen houding ben je beter in staat bewuste keuzes te maken, voel je je energieker, krachtiger en groeit het zelfvertrouwen. De natuur spiegelt en geeft inzichten. We beginnen de wandeling altijd met een ontspanningsdeel, zodat je uit je hoofd gaat en in de natuur landt. Naast de wandelingen en de gesprekken krijg je ook thuisoefeningen mee. Aan het eind van het traject sluiten we af met een kop koffie of thee.

Wil je een wandelcoachtraject verlengen met een extra wandeling, dan kan dit natuurlijk altijd, ook na een aantal maanden.

De losse wandeling

Het is ook mogelijk om voor een losse wandeling te kiezen. De wandeling duurt ongeveer 90 tot 120 minuten. Vooraf aan de losse wandeling heeft er een telefonische intake plaatsgevonden. Tijdens deze wandeling komen dezelfde elementen aan bod als in het wandelcoachtraject. Het verschil is dat dit eenmalig is en je bij een wandelcoachtraject in meerdere wandelingen ook meer de diepte in kunt gaan.

Wil je de losse wandeling verlengen met een extra wandeling, dan kan dit natuurlijk altijd, ook na een aantal maanden. Je bent vrij om te kiezen voor een wandeling van 75-90 minuten of de wandeling van 90-120 minuten. Ook kun je ervoor kiezen om alsnog een traject te volgen.

u

Heb je een vraag?

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen over de trajecten, de mogelijkheden of iets anders? Stel je vraag gerust via het contactformulier. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op!