Over mij

In een notendop

Ik ben een geboren en getogen Rotterdamse. Voel mij verbonden met de stad maar hou ook enorm van de natuur.

Karaktereigenschappen als ‘harde werker’, ‘veerkrachtig’, ‘mijn schouders onder iets zetten’ en ‘humor met enige vorm van zelfspot’ passen goed bij mij. Net als ’trouw’, ‘loyaliteit’ en ‘eerlijkheid’. Als laatste heb ik een groot hart voor mens en dier.

Benieuwd naar mijn achtergrond? Lees dan snel verder!

Waar ik mij thuis voel

Als kind groeide ik op in Rotterdam – Ommoord, als jongste van een gezin met een vader, moeder en twee oudere broers. Het leven was niet altijd makkelijk, maar als gezin sloegen we ons door de moeilijke periodes heen. Mooie momenten hadden we met het gezin op vakantie en in de natuur.

Altijd als ik mij bevind zo tussen de bomen, langs het water, op het strand of in de duinen, langs de heidevelden of in de bergen, voel ik mij thuis en op mijn gemak.

De kracht van sport

Als kind speelde ik vaak buiten, samen met mijn grote broers en hun vrienden. We voetbalden en ook al was ik een meisje en meestal de kleinste, ik stond mijn mannetje wel! Profvoetbalster wilde ik worden, maar in die tijd was dat helaas nog niet gewoon. Dus ging ik basketballen. Naast het zelf beoefenen van de sport was ik al vroeg trainer en coach van diverse teams. Daar ontdekte ik hoe leuk het was om andere mensen ‘beter’ te maken. Ik had al vroeg door dat het mij plezier gaf dat ik door mijn coaching andere mensen in hun kracht kon zetten.

Mijn eerste baan

Veel tijd voor school was er niet in die jaren, maar ik wist wel dat ik graag iets wilde betekenen voor kinderen die extra ondersteuning nodig hadden. Kinderen waarbij het leven niet altijd vlekkeloos en vanzelf verliep. Mijn eerste baan was als onderwijsassistente bij de Koninklijke Ammanstichting (nu de Koninklijke Aurisgroep). Ik ondersteunde leerkrachten die onderwijs gaven aan kinderen met spraak- en taalproblemen of slechthorende kinderen. Een mooie doelgroep en een mooie plek om anderen te helpen het beste uit zichzelf te halen.

Passie voor coachen

Ik werk nog steeds bij dezelfde werkgever, inmiddels als ambulant dienstverlener. Trouw en loyaliteit zijn hier dus wel op zijn plaats! Het coachen van leerkrachten in het reguliere basisonderwijs en het coachen van collega ambulant dienstverleners geeft mij veel voldoening en plezier. In mijn werk heb ik kennisgemaakt met ‘oplossingsgericht coachen’ en ‘positieve psychologie’. Deze manier van kijken naar, en in gesprek gaan, voelde als thuiskomen bij mijzelf. Het vertrouwen te hebben dat er altijd iets is dat goed gaat, ook al is het heel klein, biedt perspectief voor groei.

Mijn eigen droom achterna

Mijn coaching vond bijna altijd plaats binnen de muren van een school of een kantoor. Ik wilde graag naar buiten! Een aantal jaar geleden heb ik in een persoonlijk coachingstraject ontdekt wat werkelijk belangrijk voor mij is. Ik heb mijn kernwaarden en behoeftes in kaart gebracht en ben meer gaan wandelen.

Hieruit volgend ben ik de opleiding tot wandelcoach gaan volgen. Coachen en natuur, alsof het voor mij bedacht is! Ik ben trots op de ontwikkelingen die ik heb doorlopen en trots op de groei die ik heb doorgemaakt.

Ik help jou ook graag!

Voel je ook dat dit het moment is om te ontdekken wat écht belangrijk voor je is? Of wil je meer leren ontspannen en in je kracht komen? Neem dan vrijblijvend contact op met mij. Samen gaan we ontdekken welke stappen jou op weg helpen om weer meer te genieten van jouw werk, het dagelijks leven, je hobby’s, mensen om je heen en alles wat het leven zo mooi maakt!

Bekijk hier de wandelcoach trajecten! Heb je een vraag? Stel ‘m hier gerust!

R

Gecertificeerd (wandel)coach

Kwalitet staat bij mij hoog in het vaandel. Daarom bied ik graag transparantie over mijn behaalde certificaten op het gebied van coaching. Ik kan met trots zeggen dat ik de volgende coachopleidingen succesvol heb afgerond:

  • De CRKBO-geregistreerde Wandelcoach Opleiding® van Het Coach Bureau. 
  • Opleiding Coachtechnieken 1-op-1  situaties bij de SchoolvoorCoaching.
  • Opleiding Beeldcoaching bij Stichting Opleiders Collectief Beeldcoaching.
  • Coachen van collega’s (persoonlijke groei en zelfmanagement) bij Schouten en Nelissen en DAT coaching.